Gazdaság

RÉGEN LÁTOTT ROHAMOT HOZOTT A LAKÁSFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS

Megugrott a kereslet az építkezésekhez és a felújításokhoz szükséges alapanyagokra. Szarka László, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnöke szerint az otthonteremtési programban visszaköszönnek javaslataik, amelyek a gazdaság fellendítése mellett a piacot is fehérítik.

Évek óta nem volt ilyen sok ajánlatkérés a szerkezetépítő és a hőszigetelő anyagokra, térkövekre, betonelemekre, valamint olyan épületgépészeti termékekre, amelyekkel korszerűsíteni lehet a fűtésrendszereket.
Magyarország otthonteremtési programja több területen nyújt segítséget. A cél az, hogy mindenki saját tulajdonú otthonban élhessen, a fiatalok ott várhassák, nevelhessék gyermekeiket. Ezt szolgálja az új építésű ingatlanok értékesítési áfájának öt százalékra csökkentése, illetve a teljes áfamentesség azoknak, akik új építésű ingatlant vásárolnak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételével.

További segítség, hogy a csokkal vásárolt új és használt lakás esetén illetékmentesség jár, valamint elérhető a felújítási program és a tetőtér-beépítés támogatása is. A felújítás költségeit ötven százalékban (hárommillió forintig) megtéríti az állam. Ez a pénz vissza nem térítendő támogatás, amely mellé akár hatmillió forintnyi kedvezményes felújítási kölcsön vehető igénybe.

Forrás: portfolio.hu, fotó: hellovidek.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close