Közélet

FONTOS, HOGY A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN IS FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!

Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese azt kérte, hogy aki teheti, mellőzze a hosszú hétvégék előtt szokásos nagybevásárlást a zsúfolt üzletekben, ne vegyen részt nagyobb csoportosulásban.

Közölte: azt tapasztalják, hogy kiugróan nagy számban szegik meg a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat a közterületeken, de továbbra is ellenőrzéseket tartanak a tömegközlekedésben, illetve az üzletekben is. Mint mondta, arra lehet számítani, hogy az üzletekben nagyobb tömegek gyűlnek össze, ezért csak akkor menjenek az emberek vásárolni, ha az feltétlenül szükséges.

Kiss Róbert figyelmeztetett: tudomásuk szerint a nemzeti ünnep alkalmából március 15-ére több magánszemély a főváros több pontjára hívta gyülekezés céljából a lakosságot a közösségi médiában. Azonban tilos rendezvényt, gyűlést szervezni, tartani vagy azon részt venni – hangsúlyozta az alezredes, hozzátéve, hogy a csoportosulás veszélyezteti magunk és mások egészségét, a járvány elleni védekezést!

Forrás: MTI, fotó: koronavirus.gov.hu

 

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close