Gazdaság

EGÉSZ CSALÁDOK KERÜLNEK KÓRHÁZBA, ÉS CSONKA CSALÁDOK KERÜLNEK KI

Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi szakorvosa a szlovákiai Pátria Rádió egyik műsorában úgy nyilatkozott, hogy Magyarországon is készülnie kellene felvételnek a kórházakról, hogy lássák az emberek, mit tud okozni a koronavírus. A beszélgetés során hangsúlyozta, hogy „EZ NEM A RIOGATÁSRÓL SZÓL, HANEM EZ A VALÓSÁG, TESSÉK SZÍVES LENNI EZZEL TALÁLKOZNI.”

Az orvos a jelenlegi helyzetről elmondta, hogy „Nagyon a végét járja ez a történet, de az egészségügy kitart.” Elmondása szerint a gyors terjedés, vírus új mutációjának tudható be, amely sokkal virulensebb, mint korábban volt. Nagyon fontosnak tartaná, hogy Magyarországon is készüljön olyan dokumentumfilm, amilyen a dunaszerdahelyi kórházban, mert a valóságot látva az emberek könnyebben döntenének arról, hogy beolttatják-e magukat.

Zacher Gábor kitért a kórházak túltelítettségére is. Elmondta, hogy Magyarországon is hasonló a helyzet egyes kórházakban, mint a dunaszerdahelyi kórházban, például a hatvani kórház 120 ágya már megtelt, így sakkozni kell a helyekkel. Ezért folyamatosan a covid-koordinátort kell hívni, hogy hol van üres ágy, hova szállíthatóak a betegek, akiket akár 30-40 kilométert is szállítani kell, hogy olyan intézménybe kerüljön, ahol még van intenzíves hely.
Arról is beszélt, hogy be kéne mutatni magát a betegséget az embereknek, hogy az mire képes, például CT-képet mutatni. Zacher szerint riogatás nélkül tudatni kéne az emberekkel, hogy EGÉSZ CSALÁDOK KERÜLNEK KÓRHÁZBA, ÉS CSONKA CSALÁDOK KERÜLNEK KI.

A lakosság ezt úgy tudná megelőzni, hogy betartja a szabályokat, és „azért ne tartsa meg az ötvenedik születésnapját, hogy legyen ötvenegyedik.”

Azt is nagyon fontosnak tartja elmondani, hogy az oltások közül mindegyik ad védelmet.

„Bármelyik oltás jobb, mint a betegség, mert mindegyik oltás ad védettséget” – mondta a szakorvos, és arra kérte az embereket, hogy vegyék fel az oltást, mert „a betegség borzasztó.”

Forrás/fotó: portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close