Gazdaság

MI TÖRTÉNIK, HA NINCS IGAZOLÁSUNK ESTE 8 UTÁN?

Az új szigorító korlátozások nem változtattak azon, hogy este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben.
Fontos kérdés, hogy hogyan ellenőrzik a munkáltatói igazolásokat, mi tekinthető hiteles dokumentumnak, illetve milyen jogkövetkezményekre számíthatnak azok, akik nem rendelkeznek vele, vagy az igazolásuk nem elfogadható.

A rendőrök az ellenőrzés alkalmával minden rendelkezésre álló körülményt megvizsgálnak, és ha szabálytalanságot észlelnek, figyelmeztetést adnak, helyszíni bírságot szabnak ki vagy feljelentést tesznek.

Az igazoláson rögzített cím a hazaérkezés szempontjából fontos. Az mindegy, hogy az igazolással rendelkező személy honnan indul el igazolással az esti munkavégzésre. Még tavaly ősszel, a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon megadott információs vonalon megerősítették, hogy nem csak a lakcímkártyán szereplő címeket lehet feltüntetni az igazoláson.

Eddig összesen 48279 intézkedés történt, a helyszíni bírság összege 5000 forinttól 150 000 forintig, a szabálysértés ismételt elkövetése esetén 200 000 forintig terjed.

Forrás: index.hu, fotó: 24.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close