Közélet

EGYRE NAGYOBB AZ UTAZÁSI KEDV A MAGYAROK KÖRÉBEN

Egyre nagyobb az utazási kedv a magyarok körében a felmérések szerint, ráadásul a nyaralásokat már nem csupán belföldön tervezik. A szomszédos országok üdülőhelyei közül ismét vonzó célpont lehet például a horvát tengerpart – írta keddi számában a Világgazdaság.

Januárban elmaradt a máskor szokásos év eleji szállásfoglalási roham, februártól élénkült a kereslet, és hirtelen befutott az időarányos foglalások 55 százaléka a húsvéttal kezdődő időszakra – közölte a gazdasági lappal Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója. A cégvezető mindezek alapján erős előszezonra és forgalmas nyárra számít, főként pedig arra, hogy olyan korán és pontosan láthatják a nyári szezon számait, mint még soha: felértékelődött az előre tervezés, a last minute nyaralási döntésekre pedig nem marad mozgástér.

A külföldi nyaralást tervezők közül tízből nyolcan Európába mennének, ennek a csoportnak az ötöde Horvátországba. Tízből egy utazni vágyó menne Európán kívülre, ugyanennyien meg bizonytalanok – írta a Világgazdaság.

Forrás:hvg.hu;fotó:blikk.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close