Gazdaság

KORONAVÍRUS JÁRVÁNY: A VÉDEKEZÉS EDDIGI LEGNEHEZEBB HETEI ÁLLNAK ELŐTTÜNK

Fegyelmezettnek kell maradni!

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a holnaptól bevezetett korlátozáskoról írt legújabb Facebookon bejegyzésében.

A miniszter úgy fogalmazott, a járványügyi védekezés eddigi legnehezebb hetei állnak előttünk. Holnaptól olyan korlátozások lépnek életbe, amelyek célja a személyes találkozások számának és lehetőségének minimálisra csökkentése.

Bejegyezésében kiemelte: a legtöbb magyar család már szembesülhetett a koronavírus-fertőzés valóságával, de a tavasz beköszöntével bizonyára vannak, akik a bezárkózás, életünk szigorúbb korlátok közé szorítása ellen zsigerileg tiltakoznak.

A tárcavezető orvos-miniszterként arra kér mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, mert ezek betartásával tudjuk szeretteink, ismerőseink, honfitársaink életét megmenteni.

Mint írja, a mielőbbi szabadulás reményében versenyt futunk az idővel az oltások tekintetében. A társadalmi védettségnek ugyanis a közel egymillió beoltottal – amely világ és európai viszonylatban előkelő átoltottsági adat – sem állunk még azon a fokán, amivel a fertőzöttek és a betegek számának meredek emelkedését vissza lehetne fogni.

Ezért kell fegyelmezettnek maradni! – írja a miniszter.

Forrás: origo.hu, fotó: Facebook

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close