Gazdaság

MEGLEHET AZ 1 MILLIÓ BEOLTOTT VASÁRNAPRA

100 ezren kaphatnak vakcinát a hétvégén.

Ezen a hétvégén újabb százezer honfitársunk kaphatja meg az oltást, amivel vasárnap estére átlépjük az egymilliós határt – jelentette ki szombaton a közmédiának Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az államtitkár közölte: ezen a hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak. Hozzátette: Magyarország az átoltottság tekintetében a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére fog kerülni.

Úgy fogalmazott: a vírus elleni küzdelem leghatékonyabb eszköze az oltás, Magyarországon minden vakcina biztonságos és hatékony.

Kovács Zoltán szavai szerint az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban – lépésről lépésre – vissza tudjunk majd térni a normális életünkhöz.

Kitért arra is, hogy a magyar oltási terv az Európai Unión keresztül beszerzett vakcinákon kívül kínai és orosz oltóanyagot is felhasznál. „Ennek köszönhetjük azt, hogy gyorsabban tudunk haladni, mint Európa többi része” – hangoztatta.

Forrás: MTI, fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close