Közélet

MÍNUSZOK IS LEHETNEK A TAVASZ ELSŐ HÉTVÉGÉJÉN

Vasárnap hajnalban néhol mínusz 10 fok várható!

Pénteken hidegfront érkezik, téliesebbre fordul az idő az első tavaszi hétvégére. Főként a hegyekben havazhat is, és lehűl a levegő: a maximumok jellemzően 10 fok alatt maradnak, vasárnap hajnalban pedig néhol mínusz 10 fok is lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Főként a nap első felében várható több helyen csapadék, amely délutánra, estére egyre inkább az ország déli és középső részeire korlátozódik. Az eső, zápor mellett elsősorban a magasabb hegyekben, valamint az északkeleti vidékeken havas eső, havazás is előfordulhat. Nagy területen élénk, főleg az Észak-Dunántúlon erős, a Bakonyban és a Balaton környékén viharos széllökések is lehetnek.

A hidegfront felhőzete szombaton hajnalra dél felé elhagyja az országot. Napközben sok lesz a napsütés. Keleten, északkeleten fordulhat elő egy-egy futó zápor, hózápor. Kezdetben helyenként erős lesz a szél, de délután mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 1, napközben plusz 4 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap jobbára derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. A hőmérséklet hajnalban mínusz 10 és mínusz 2, délután 5 és 10 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Forrás:met.hu;fotó:agrarszektor.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close