Közélet

HOL MIT INTÉZHETÜNK JÖVŐ HÉTTŐL

Bezárnak az iskolák, óvodák, a boltok közül csak az élelmiszerboltok tartanak nyitva, illetve a gyógyszertárak, drogériák, benzinkutak, bankfiókok, és a dohányboltok lesznek elérhetők. A virágboltokban hétfőn, nőnapon még tudunk virágot vásárolni, keddtől ők is bezárnak

Az óvodák és az általános iskolák április 7-ig, az üzletek március 22-ig zárnak be. Csak az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak lehetnek nyitva. Ezalatt az időszak alatt csak a magánegészségügyi szolgáltatások lehetnek nyitva. Gulyás Gergely elmondta, ha most nem zárnának, később lehetne újraindítani az országot.

A bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tartanak, viszont a kaszinók bezárnak. A virágboltok március 8-án, nőnapon még nyitva maradhatnak, hogy a már beszerzett készleteiket el tudják adni, de utána nekik is be kell zárniuk. Adó- és bértámogatást kapnak azok, akiknek be kell zárniuk. A kerti munkához szükséges boltok elérhetőek lesznek. Megvizsgálták, hogy a bölcsődék egyelőre még fogadhatnak gyerekeket, de lehet, hogy ezen változtatni fognak.

Arra kérte a miniszterelnök pénteki interjújában az embereket, hogy a veszélyes helyekre tervezett vakációikat halasszák el, mert hazahozhatják a vírus eddig ismeretlen mutánsait.

fotó: startlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close