GazdaságKözélet

BEINDULT A PÁNIKVÁSÁRLÁS, FELESLEGESEN

Semmi szükség a felhalmozásra

Tömött parkolók, zsúfolt üzletek jelezték csütörtökön zárás előtt az élelmiszer-kereskedelemben, hogy az emberek készülnek a hétfőtől érvényes korlátozásokra – írja a Magyar Nemzet. A lapnak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, a hétfőtől elrendelt óvoda- és iskolabezárások miatt is több alapanyagot vettek, de semmi szükség a felhalmozásra.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma a kiskereskedelemben is érezteti hatását, de alternatív stratégiákkal felkészülve, az áruházak, kisebb-nagyobb boltok garantálják a továbbiakban is az ellátást. Bubenkó Csaba közölte, a raktárak tömve vannak, az áruházláncok a korábbi tapasztalatok alapján felkészültebbek. A szakszervezeti vezető azt kérte a munkáltatók a boltokban a kisgyermekeseknek tegyék lehetővé a gördülékeny munkavégzést.

“Ne vásároljunk dömpingszerűen, mert az elmúlt egy év bebizonyította: senki nem marad enni- és innivaló, gyógyszerek, fertőtlenítők, alaptermékek nélkül” – hangsúlyozta Bubenkó Csaba a Magyar Nemzetnek.

Fotó: infostart.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close