Közélet

ELŐSZÖR TAVASZ, MAJD TÉL JÖHET A HÉTEN!

A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, de a hét második felében ismét hidegfront érkezik. Emiatt a hétvégén nemcsak lehűlésre, hanem elszórtan hózáporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn mindenhol várható több-kevesebb napsütés, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden, szerdán és csütörtökön a köd feloszlását követően országszerte derült vagy gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nélkül. A maximum hőmérséklet kedden 10-15, szerdán 10-16, csütörtökön 12-18 fok között valószínű.

Pénteken észak felől hidegfront felhőzete húzódik az ország fölé. Ebből több helyen lehet esőre, záporesőre, és – főként a hegyekben- hózáporra számítani! Sokfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben 4-13 fok között alakul a hőmérséklet, magasabb értékeket délkeleten mérhetnek. Szombaton a front felhőzete elhagyja az országot, mögötte felhőátvonulásokra lehet számítani több-kevesebb napsütéssel, elszórtan valószínű hózápor. Vasárnap napos idő várható csapadék nélkül!

Forrás:origo.hu;fotó:blikk.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close