Közélet

A TÖBBSÉG TÁMOGATJA A 25 ÉV ALATTIAK SZJA-MENTESSÉGÉT ÉS A 13.HAVI NYUGDÍJAT

Idén február 17-19. között a magyar felnőtt lakosság körében végzett 1000 fős, reprezentatív felmérés szerint a válaszadók többsége hasznosnak tartja a 25 év alattiak számára bevezetendő szja-mentességet és a 13. havi nyugdíj visszavezetését is – írja hírtv.hu.

2022-től teljes személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak, amely a munkaügyi statisztikák szerint 288 ezer fiatalnak nyújt segítséget. A KINCS kutatásából kiderül, hogy a magyar emberek 83 százaléka hallott már erről az intézkedésről, bő háromnegyedük támogatja, és körülbelül szintén ugyanennyien hasznosnak is tartják ezt, hiszen többségük szerint (76%) nagy segítséget jelent majd a fiatalok életkezdésében és a családalapításában.

A gazdaság-újraindítási akcióterv részeként és a szépkorúak iránti elismerés kifejezéseként a kormány döntött a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítéséről, amely 2024-ig több lépcsőben valósul meg, az első részletet február végig minden érintett megkapta. A többség hasznosnak találja ezt az intézkedést (84%). A megkérdezettek fele szerint a nyugdíjrendszer megbecsülést ad az időseknek, nagy segítséget jelent számukra, továbbá segít megőrizni az életszínvonalukat.

Forrás:origo.hu;fotó:hirnavigator.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close