Közélet

ÚJABB RÉSZLETEK DERÜLTEK KI AZ ÚJRAINDÍTÁST SEGÍTŐ GYORSKÖLCSÖNRŐL

Február 27-ig várják az észrevételeket!

A bajba jutott cégek megsegítését szolgáló gyorskölcsönnél nincs kezelési költség, nincs rendelkezésre tartási jutalék, ahogy szerződésmódosítási és előtörlesztési díjat sem lehet felszámolni. A keretösszegnek legfeljebb negyven százaléka juthat a Budapesten és Pest megyében tevékenykedő cégekhez. Hatvan százaléka a vidéki településeken működő vállalkozásokat segíti majd – tudta meg a Magyar Nemzet.

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön elérését biztosító hitelprogram tervezetét a kormány, a felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2021. február 27-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban. A Pályázat.gov.hu oldalon bárki tehet észrevételt.
A közlés szerint a hitelprogram keretösszege százmilliárd forint. A kölcsön a teljes futamidő alatt nullaszázalékos kamatozású, ráadásul nem tartoznak hozzá banki költségek. A kölcsön bármikor elő- vagy végtörleszthető anélkül, hogy a szerződés kondícióinak romlását, vagy terheinek, költségeinek növekedését eredményezné. Az igényelhető összeg minimum egy-, maximum tízmillió forint. A törlesztést elég a felvételt követő harmadik év után megkezdeni. Az igényelt összeg nem haladhatja meg a kedvezményezett 2019. évi teljes (12 hónapos) lezárt üzleti évének árbevételét.

A program forgóeszközhitelt nyújt – készletbeszerzésre, működési költség, bér és járulékai, valamint rezsiköltség finanszírozására – a világjárvány miatt gazdasági nehézségekkel küzdő, a válság káros következményeivel leginkább sújtott ágazatokban tevékenykedő mikro, kis- és középvállalkozásoknak.

Forrás:origo.hu; fotó:magyarnemzet.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close