KiemeltKözélet

VÉGLEG LESZÁMOLHATUNK A KORONAVÍRUSSAL?

Hatalmas felfedezést tehettek a vakcinákkal kapcsolatban

A Pfizer-BioNTech kettős által fejlesztett vakcina megakadályozza az izraeliek túlnyomó többségének megfertőződését, ez az első bizonyíték arra, hogy az immunizáció sikeresen véd a koronavírus terjedése ellen. Egy előzetesen kiszivárgott jelentés ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy az oltás megakadályozza, hogy a tünetmentes hordozók továbbadják a fertőzést.

A gyártók mRNS technológián alapuló oltóanyaga – amivel tavaly december 20-án indult az oltás Izraelben – 89,4%-ban hatékonyan megelőzte a laboratóriumi igazolt fertőzéseket – írja a Bloomberg egy idő előtt kiszivárgott tanulmányra hivatkozva. Az érintett gyógyszergyártók és az ország egészségügyi minisztériuma együtt dolgoztak a megfigyeléseken, azonban annak eredményeit még nem vizsgálták felül szakértők. Az eredményekről a Der Spiegel is beszámolt. A német lap vasárnapi cikke szerint a tanulmány nagy megfigyelési számokra épített.

Izraelből sorozatosan érkeznek a kedvezőbbnél kedvezőbb beszámolók a vakcinák kapcsán, nem véletlenül, hiszen lakosságarányosan a legjobban áll a vakcinázottság tekintetében. A lakosság közel fele már legalább az első oltását megkapta.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close