Közélet

DROGFOGÁS A HÁZTETŐN: KANNABISZT TERMESZTETT A FÉRFI TATABÁNYÁN

A férfi muskátlik helyett kannabiszt ültetett kis cserepekbe, amelyet balkonládákban tartott. A kemma.hu beszámolója szerint a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a csekély mennyiséget közel négyszeresen meghaladó növényegyedet termesztett marihuanából. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész közölte, a húszas évei végén járó férfi kannabiszmagvakból saját fogyasztásra marihuánatöveket termesztett egy tatabányai ingatlan kertjében, illetve a ház tetején. A tatabányai rendőrök 2019 nyarán a 19 tő növényegyedet, valamint a családi házban további, összesen 27,42 gramm növényi törmeléket foglaltak le.

A férfival szemben ugyancsak termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás miatt a Tatabányai Járási Ügyészség már nyújtott be vádiratot 2019 januárjában, miután bő fél évvel korábban lebukott a férfi, hogy már harmadik hónapja neveli és szaporítja a kannabiszpalántáit egy társasház tetején. Akkor hét tövet foglaltak le tőle.

Az ügyészség most a két ügy egyesítését, valamint azt indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint a lefoglalt kábítószert kobozza el.

Forrás,fotó:kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close