GazdaságKözélet

ÓVATOSSÁGRA INTENEK A NEMZETKÖZI TAPASZTALATOK

Figyelemmel kell kísérnünk az európai országok helyzetét

Óvatosan kell visszatérnünk a járvány előtti élethez – véli az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós szerint a környezetünkben olyan jelenségek játszódtak le, ami rendkívüli óvatosságra int bennünket. A tárcavezető példának hozta fel Szlovákia helyzetét, ahol az elhamarkodott döntések végeredménye az lett, hogy a fele akkora országban ugyanannyi a fertőzött, mint Magyarországon.

Megrázta az embereket, ami Portugáliában történt. Az egészségügyi ellátórendszer összeroskadt, és olyanok a csehországi adatok is, hogy további néhány száz fertőzés esetén nem tudják ellátni a betegeket – mutatott rá az európai helyzetre Kásler Miklós. A miniszter a magyar kormány újraindítással kapcsolatos álláspontjára kitérve elmondta, hogy figyelemmel követik a járvány lefutását és az adatok gondos elemzése után időről-időre fogják eldönteni, hogy mit lehet tenni.

Az ellenzék által csak pánikkormányzásnak aposztrofált intézkedésekre úgy reagált, hogy a kormány november 11. óta nem változtatta meg a koronavírus-járvány elleni védekezési stratégiáját, és ennek hatására mind a fertőzések, mind a kórházi ápoltak száma csökkent. Ha ezt nevezi az ellenzék pániknak, akkor ennél rosszabb Magyarországon soha ne történjen.

A miniszter az ápolók napjával kapcsolatban hangsúlyozta: a magyar ápolók nem csak a társadalom folyamatos szeretetét érezhetik, hanem a folyamatosan emelkedő anyagi megbecsülést is, majd emlékeztetett: 2022-ig két és félszeresére emelkedik az ápolók fizetése.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close