Közélet

KIAKADT AZ MSZP HADHÁZY JELÖLÉSE MIATT

„Úgy váltogatja a pártokat, mint más az alsógatyáját”

Újabb konfliktusok alakultak ki a Gyurcsány Ferenc vezette szivárványkoalíción belül. Alig egy héttel azután, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök, valamint Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője az újranyitás kérdésében feszült egymásnak, most újabb szocialista politikusok szóltak be élesen a Momentum zuglói jelöltjének. Az újabb belső pengeváltás azt követően indult be, hogy az olimpiaellenes párt nemrég bejelentette: Hadházy Ákos független honatyát indítja Zuglóban a 2022-es országgyűlési képviselő-választást megelőző előválasztáson – fogalmaz a Magyar Nemzet.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője a hírre reagálva az ATV Egyenes beszéd című műsorában érthetetlennek nevezte, hogy Hadházyt Zuglóban indítják, ahol a szocialista párt jól szervezett háttérrel nyerte meg a körzetet. Az LMP egykori társelnöke azzal szúrt vissza, hogy – szintén az ATV-ben – bírálta az MSZP-s Tóth Csabát, aki egyébként több ciklus óta a XIV. kerület parlamenti képviselője.

Hadházy egyebek mellett nem megfelelő jelöltnek nevezte Tóthot, aki szerinte „túlzottan csendben van” azokban az ügyekben, amelyeket a baloldali sajtó tárt fel a kormánypártok kontójára. „A zuglóiak jobban tudják, hogy miről van szó” – jegyezte meg sokatmondóan.

A szocialisták helyi erős embereként és oligarchaként is emlegetett Tóth Csaba Fiala János „Keljfeljancsi” című műsorában meglehetően hevesen reagált a momentumos jelölt kijelentéseire. Szerinte „Hadházy úgy váltogatja a pártokat, mint más az alsógatyáját”, ráadásul úgy vélte, hogy a független képviselő személyében olyan ember kiabál rá „kígyót-békát, akinek az ország a Fidesz kétharmados többségét köszönheti”. Úgy vélte: azért tarthatja könnyebben elérhetőnek a Momentum Zuglót, mert ott mindig is ellenzéki vezetés volt. „Választhatták volna Felcsútot vagy bármelyik másik fideszes körzetet, de ők a könnyebb utat akarják” – mondta Tóth.

 

Fotó: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close