KiemeltKözélet

2022-RE AKADÁLYMENTES LEHET A VASÚTÁLLOMÁS

Kormányzati támogatással valósulhat meg a régóta várt fejlesztés

2022-ben akadálymentes lehet a tatabányai vasútállomás, majd ezt követően dolgoznak az épület teljes felújításán – a tervekről a Polgármesteri Hivatalban tartottak sajtótájékoztatót.

Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője decemberben jelentette be, hogy kezdeményezésére a kormány valamivel több mint egymilliárd forint költségvetési támogatásról döntött. Ezt az összeget a vasútállomás felújítására és akadálymentesítésére, valamint a Dózsakertet és Újvárost összekötő gyalogos felüljáró megépítésének előkészítésére és a kiviteli tervek elkészítésére fordítják majd. Az előkészítéssel és tervezéssel kapcsolatos feladatokat Tatabánya önkormányzata és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bevonásával a Magyar Államvasutak Zrt. végzi. Februárra ígérte a MÁV vezetése – az önkormányzattal való együttműködés keretében – annak érdemi vizsgálatát, hogy az új vasútállomás megépüléséig lehetséges-e a peronok ideiglenes akadálymentesítése.

A politikus közösségi oldalán úgy fogalmaz: „A város vezetése helyi tervezők bevonásával tanulmánytervet készíttetett a pályaudvar külső közlekedési kapcsolatainak újragondolására. A délelőtti egyeztetésen – melyen a MÁV képviseletében Kupai Sándor főigazgató és Nyiszter Tamás Antal beruházási vezérigazgató-helyettes vett részt – a fő tartalmi kérdésekben egyetértés mutatkozott, így a részletkérdések pontosítását követően, áprilisban véglegesítődhet a tervezési koncepció, amely alapján a MÁV megkezdheti az engedélyes-, majd pedig a kiviteli tervek elkészítését.” Bencsik János hozzáteszi: az engedélyezési tervek elkészültekor fognak rendelkezni a beruházás költségvetési számaival, amely alapján egy újabb kormányzati döntéssel biztosítható a kivitelezés fedezete is. A teljesen új állomás 2025 második felére készülhet el.

 

Látványterv: https://www.facebook.com/tataimedenceert

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close