Közélet

NEM MEGLEPŐ! MAGYAROK FEJLESZTIK A TÉLI OLIMPIA PARKOLÓIT

Az EPS Global Zrt. sikeresen lezárta újabb kínai projektjének akvizícióját, így már három kínai városban is kínai–magyar közös együttműködésben valósulhat meg a magyar fejlesztésű okos parkolási rendszer. Az új projektváros, Zhangjiakou az egyik kiemelt rendezési helyszíne a 2022-es téli olimpiai játékoknak – közölte a híradó.hu. Zhangjiakou Pekinggel határos, lakossága 4,65 millió fő. A város a következő téli olimpia egyik legfontosabb helyszíne, ahol a sí és snowboard versenyeket tervezik megtartani.

A parkolási projekt célja a város centrumában 25 000 közterületi parkolóhely és a belváros minden közterületen kívüli parkoló kapacitásának, mint a parkolóházak mélygarázsainak egy okos rendszerbe vonása. Ennek eredményeképpen az okos rendszer az összes parkolóhely adatával rendelkezni fog, így az autóvezetők a mobil applikáción és az intelligens forgalomirányító táblákon láthatják a szabad parkolóhelyeket.

Az EPS Global szoftverrendszerén túl, az EXIM Exportösztönző Magántőkealap egy másik befektetése is fontos szerepet kap a projektben: a parkolóhelyek foglaltsági és egyéb használatra vonatkozó adatait az Asura Technologies Kft. élő kameraképet feldolgozó videó analitikai megoldása fogja biztosítani.

A teljes projekt kilencmilliárd forintos bekerülési értékének 90 százaléka a CCCC finanszírozza,amely a Fortune 500 lista szerint a világ 93. legnagyobb vállalata, egyben Kína legnagyobb közlekedési infrastruktúra építő és üzemeltető vállalata.

Forrás,fotó:híradó.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close