Közélet

HIDEGTÁMADÁS VESZÉLYEZTETI A VÍZMÉRŐKET!

A következő napokban a tartósan fagypont alatti hideghullám miatt érdemes a kerti csapokat, illetve vízmérőket biztonságba helyezniük a ház- illetve telektulajdonosoknak. A vízmérők, csövek és egyéb szerelvények elfagyása váratlan kellemetlenségeket és súlyos kiadásokat okozhat a háztartásoknak.

A belső hálózat és a vízmérők fagy elleni védelme az ingatlan tulajdonosának feladata. Ha a rendkívüli hidegben szétfagy a kerti csap vagy vezeték, akkor az esetlegesen elfolyó víz díját is az ingatlantulajdonosnak kell viselnie, a mérő elfagyásakor pedig még a csere költsége is őt terheli – figyelmeztet a Fővárosi Vízművek.

Jó, ha tudjuk, hogy a hideg hatására eltört vezetéken keresztül egy óra alatt akár a szokásos napi fogyasztás többszörösét is kitevő víz folyhat el a szabadba. Ha pedig a vezeték nem törik el, a fagy miatt jégdugó keletkezik benne. A tavasz beköszöntéig tanácsos rendszeresen ellenőrizni, hogy nincs-e víz az aknában és hogy mindig helyén legyen az aknafedél, aminek az épségéről, hőszigeteléséről is érdemes gondoskodni!

forrás: vizmuvek.hu fotó:taksony.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close