GazdaságKiemelt

FELKÉSZÜLTEK A BANKOK A 10 MILLIÓS INGYENHITEL ELINDÍTÁSÁRA

474 MFB Ponton kínálják majd az új, kedvezményes kölcsönt

A Magyar Bankholding tagjai és az OTP által vezetett konzorcium résztvevői is felkészültek a vállalkozások számára kitalált Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön értékesítésére. Összesen 474, az érintett kereskedelmi bankok fiókjaiban elérhető MFB Ponton kínálhatják majd az új, kedvezményes kölcsönt. A konstrukciót heteken belül az állami Magyar Fejlesztési Bank dolgozza ki.

Az OTP Bank közleménye szerint az uniós források közvetítésére felállított MFB Pontok hálózatát részben működtető, általa vezetett hitelintézeti konzorcium tagjai, az OTP Bank, az MKB Bank és a Gránit Bank üdvözli a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön kialakítását. A konzorcium tagjai mindent megtesznek azért, hogy elősegítsék a termék kidolgozását, illetve minél előbb elérhetővé tegyék fiókhálózatukban a konstrukciót.

A kedvező feltételekkel hamarosan elérhető új gyorskölcsön a vállalkozások pillanatnyi problémáinak megoldásán felül hozzájárulhat a gazdaság élénkítéséhez is. Az OTP Bank által vezetett hitelintézeti konzorcium az elmúlt három évben csaknem 2500 vállalkozásnak majdnem 2800 ügyletben, összesen 118 milliárd forintot folyósított az ország 200 MFB Pontján kijelölt bankfiókokban.

A Magyar Bankholding tagbankjai is felkészültek arra, hogy az ország legnagyobb MFB Pont-hálózatán keresztül a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön elnevezésű államilag támogatott hitelkonstrukcióval is segítsék az ország egész területén a válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások újraindulását – közölték. A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fiókjaiban működő MFB Pontokon a termék részletes kidolgozását követően, a lehető legelső időponttól elérhető lesz az új hitel (az MKB az OTP által vezetett konzorciumnak is a tagja).

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close