Közélet

ÍGY LEHET A LEGHATÉKONYABBAN PÓTOLNI A D-VITAMINT

A tél végére szervezetünk D-vitamin hiányban szenved. Mostanában a D-vitaminról, mint az immunrendszert erősítő vitaminról hallhatunk, amit érdemes komolyan venni: C-vitaminnal és cinkkel kombinálva rengeteget tehetsz azért, hogy ütőképes legyen az immunrendszered. Továbbá hozzájárul a megfelelő mennyiségű kalcium felszívódásához és hasznosulásához is, valamint a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.

A nemzetközi ajánlások szerint egy egészséges felnőtt szervezet számára napi 1500-2000 NE/nap a megfelelő mennyiség a D-vitamin-hiány megelőzéséhez. Ezt különböző formákban vihetjük be szervezetünkbe. Azt már gyerekkorunk óta hallhatjuk, hogy a napfény hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben, és ez az elsődleges természetes D-vitaminforrás. Az utóbbi években azonban ez a megállapítás némileg csorbult, hiszen kiderült: nem mindenki képes ugyanolyan mértékben hasznosítani a D-vitamint. Bizonyos ételek tartalmazzák, főként a halfélék, a tőkehalmájolaj, a tojás és a máj bővelkedik benne.

A jelenlegi tudásunk szerint a D-vitamin-pótlásának leghatékonyabb formája az, ha – egészséges életmód mellett – étrend-kiegészítővel biztosítjuk a szervezetünk számára.

Forrás:nlc.hu fotó: vitalitaswebaruhaz.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close