Közélet

A HÁZASSÁGÉ A FŐSZEREP A HÉTEN

Február 7. és 14. között rendezik meg a Házasság hete programsorozatot, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a házasság és a család fontosságára. Hazánkban a Házasság hetének országos eseménysorozatát 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település és közösség részvételével.

A mozgalomnak több célcsoportja van, elsősorban azok, akik házasságban élnek, ugyanis ma Magyarországon a felnőtt lakosságnak igen kis része él párkapcsolatban vagy házasságban. A másik célcsoport közül az egyikbe azok tartoznak, akik már a házasságkötésen gondolkoznak, illetve a másik csoportba azok, akik valamilyen konkrét problémával küzdenek. Feléjük azt szeretnék közvetíteni, hogy bátran kérjenek segítséget, mert nagyon sokan megtapasztalták már, hogy a mély veremből is ki lehet mászni, és hogy a házasság egy olyan érték, amit érdemes megmenteni.

A házasság hete központi programjai inspirációt szeretnének adni ahhoz, miként lehet eddig nem megszokott módon ugyanazt a célt elérni. A programsorozat idei mottója: “ezerszer is igen”.

Forrás: MTI, fotó: sofitel.accor.com

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close