Közélet

NÉHOL TAVASZ LEHET A HÉTVÉGÉN!

Néhol tavasziasan enyhe lesz az időjárás az első februári hétvégén, akár 16 fokig is melegedhet a levegő. Az országon belül viszont nagy lesz a kontraszt, másutt napközben is csak épphogy fagypont feletti értékek várhatók. Csapadékra is készülni kell, esőre, ónos esőre, néhol havazásra is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton délnyugaton csupán néhol valószínű szitálás, ugyanakkor hazánk északkeleti kétharmadán több helyen szitálhat, illetve eshet az eső, mindemellett az északi, északkeleti megyékben ónos eső, havas eső, havazás is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a legmagasabb hőmérséklet 0 és 16 fok között alakul.

Vasárnapra virradó éjszaka, majd reggel elsősorban az ország északi felén várható eső, helyenként ónos eső, az északkeleti határ közelében pedig néhol havas eső is. A délutáni, esti óráktól sokfelé elered az eső. A szél megélénkül, időnként megerősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 7, a maximumhőmérséklet plusz 4 és 16 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

forrás:omsz.hu; fotó:agrarszektor.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close