Közélet

NULLASZÁZALÉKOS HITELLEL SEGÍTIK A VÁLLAKOZÁSOKAT

Tíz évre tízmillió forint erejéig nullaszázalékos hitelt nyújt a kormány azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek a gazdasági újraindítás lehetőségeivel egy kezdő összeg nélkül nem tudnának újraindulni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén.

Az újraindítási akcióterv első szakaszához tartozik, hogy a kormány egy új hitelkonstrukció bevezetéséről döntött. Ennek az a lényege, hogy 10 évre 10 millió forint erejéig nullaszázalékos hitelt nyújt a kormány azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek a gazdasági újraindítás lehetőségeivel egy kezdő összeg nélkül nem tudnának újraindulni – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, hogy a mikrovállalkozásoknak ez a hitel három évig tartó moratóriummal – tehát csak három év után kell majd elkezdeni törleszteni ezt a hitelt – segítséget jelenthet.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy február közepén nemzeti konzultációt indít a kormány az újranyitás kérdéseiről. A kormányfő reményét fejezte ki, hogy húsvét után már szabadabb életet élhetünk, ha addig betartjuk a szabályokat.

forrás,fotó:híradó.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close