Gazdaság

ÓRIÁSI AZ ÉRDEKLŐDÉS AZ OTTHONTEREMTÉSI PROGRAMOK MIATT A BANKOKNÁL!

A januártól életbe lépett otthonteremtési és felújítási támogatások jelentős érdeklődést generáltak a bankoknál – közölték a pénzintézetek hétfőn. Január elsején indult az állami otthonfelújítási program, amely a legalább egy gyereket nevelőknek lakásfelújításra kínál kedvezményeket: utólag megtérítik az igénylők felújítási költségeinek felét, maximum 3 millió forintot. Az ehhez kapcsolódó felújítási kölcsönt az állam február 1-től támogatja: maximum 6 millió forint hitelösszegig, 10 éves futamidőre, kedvező előtörlesztési feltételekkel és maximum 3 százalékos kamatplafonnal – írja az origo.

Az OTP Banknál az év eleje óta tapasztalják a fokozódó érdeklődést az önerő nélküli felújításra, a felújítási célhoz leginkább igazodó új termékük, az otthonfelújítási támogatott kölcsön február 1-től igényelhető – írták. Az Erste Banknál azt emelték ki, hogy egyszerre érzékelik az érdeklődés növekedését a fiókokban és a bank tematikus oldalán.

A K&H Banknál nagyon sokan érdeklődnek a felújításra nyújtható kamattámogatott jelzáloghitel iránt. A Takarékbank szintén az érdeklődők számának jelentős növekedéséről számolt be, ezen túl január harmadik hetében az átlagnál több személyi kölcsönt vettek fel a banknál. A Gránit Banknál is igényelhető az államilag támogatott otthonfelújítási kölcsön, amely iránt kiugró érdeklődést tapasztaltak, már év eleje óta.

forrás: origo.hu fotó: haon.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close