Közélet

ÍME PÁR TIPP, HA GYEREKSZOBÁT RENDEZNÉL BE

Szilvásy Judit feng shui szakértő szerint a gyerekszoba helyének, elrendezésének tudatos megválasztásával rengeteget segíthetsz csemetédnek abban, hogy jól érezze magát a bőrében.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy élvezzük az otthon töltött időt, szeretjük az otthonunkat, akkor harmonikus környezetet teremtettünk magunk köré, amely tele van támogató és pozitív energiákkal. Viszont nem szeretünk hazamenni, és állandósult energiahiánnyal küzdünk, akkor előfordulhat, hogy környezetünk energiát von el tőlünk. Ilyen esetekben kérhetjük a feng shui szakértő tanácsát.

Tévhit, hogy kisgyereknek kis szoba jár, gyorsan nőnek és ezzel természetesen a tér- és mozgásigényük, és a bútorok mérete is változik. Ezért jó, ha napos, tágas szobát választunk számukra.
A fal színének választásánál, érdemes vidám, pasztell árnyalatokat keresni, és inkább a kiegészítők legyenek élénkebb tónusúak.

A bútorok is inkább a fiatalos, könnyed darabok legyenek. Ha már babakorban külön szobában altatjuk gyermekünket, az ágya legyen közel az ajtóhoz, hogy az anya közelségét és óvó tekintetét érezhesse! Később lehet messzebb az ajtótól, ideális esetben átlósan, hogy rálásson. A képek a szobában a gyermek életkorának, érettségének megfelelő. Ha lehet, legyen kint közös fotó a szülőkkel, mert az erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot!

Forrás: evamagazin.hu, fotó: ikea.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close