Gazdaság

TÁMOGATJA A KORMÁNY A TATABÁNYAI SPORT KLUBOKAT IS!

A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón. Bencsik János, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő pénteki Facebook bejegyzésében azt írta: a Tatai-medence 215,9 millió forint támogatás kap a járvány okozta nehézségek leküzdésére. Mint közölte, néhány héttel ezelőtt személyesen is tájékozódott arról, hogy milyen mértékben érintette a koronavírus járvány a Tatai-medence legnagyobb sportegyesületeit. Tapasztalatait pedig megosztotta a hazai sport irányítóival is.

A kormány időközben 45 vidéki sportegyesület célzott támogatásáról döntött. A Tatabányai Sport Club 150 millió, a Tatai Atlétikai Club 35 millió, a Tatabányai Vízmű SE 25 millió, végül az Ippon Judo Tatabánya 5.9 millió forint támogatásban részesült. Az országos keret 10 százaléka került a Tatai-medence kedvezményezett egyesületeihez – emelte ki bejegyzésében Bencsik János.

“A sportágazat újraindítása, valamint a magas színvonalú szakmai munka fenntartása érdekében szükséges az egyes sporttámogatási rendszerek megerősítése, valamint a tehetségek kiválasztását és gondozását segítő versenysport-területek fejlesztését segítő intézkedések támogatása” – hangsúlyozta Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close