GazdaságKiemelt

ERŐSÖDIK AZ INGATLANPIAC

Sokat segítenek a kormányzati támogatások is

Erős lehet a tavasz a hazai ingatlanpiacon a szakértők szerint – számol be róla az Origo. Sokan élnek a családok otthonteremtését elősegítő kormányzati kedvezményekkel, amelyek nagyban hozzájárulnak a piac erősödéséhez.

 

Az Otthon Centrum legfrissebb összegzése szerint január első két hetének aktivítási mutatója másfélszer magasabb volt a tavalyi év első két hetében mértnél, pedig akkor még híre sem volt a járványnak. Mivel a kizárólagos megbízások száma is harmadával emelkedett, ezért a nehézségek ellenére is erős tavaszra számíthat az ingatlanpiac.

 

Az újonnan regisztrált ügyfelek száma 70 százalékkal haladja meg az előző évit, az új keresési igényekből pedig 86 százalékkal többet rögzítettek a tanácsadók idén, mint egy évvel korábban.

 

„A járvány első hullámában megedződött ingatlanpiaci szereplőket már nem lepte meg a második hullám, az eladók, a vevők és az ingatlanközvetítő szakma is jóval felkészültebben, járványkompatibilis protokollok és technológiai megoldások mentén tudott keresni és kínálni, valamint üzletet kötni”– mondta el a legfontosabb változásokat Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close