Közélet

ÚJABB BERUHÁZÁS CSÚSZIK HOSSZÚ HÓNAPOKAT

60 milliós pótmunka, egy darab beltéri ajtó 200 ezer forint

Zajlik az Arany János Óvoda felújítása. Még mindig. Alapvetően örömteli dolog az, ha egy intézmény többszáz millió forintból megújulhat, mégis akad itt néhány bibi.

Kezdjük az elejétől: a fejlesztést még a korábbi önkormányzat indította el, a közbeszerzést már a mostani városvezetés zárta le. A szerződés már 2020 első negyedévében megköttetett a várpalotai Polip Kft-vel, a munka mégis csak májusban indult. Az orvosi rendelővel együtt több mint 500 millió forintos projektről beszélhetünk.
Szép és jó is lenne minden, ha nem egy újabb, tipikus „Szücsné-féle” beruházásról beszélnénk. Úgy tűnik, Szücsné Posztovics Ilonánál nincsen fejlesztés pótmunka nélkül: itt 60 millió forintnyi pluszkiadásról beszélünk.

Ráadásul információnk szerint ebben olyan tételek vannak, mint pl. egy beltéri ajtó cseréje 200 ezer(!) forintért! Mi a fene kerülhet egy ajtócserében ilyen sokba? Vajon a polgármester asszony a saját pénzét is ugyanilyen bőkezűen szórja, mint a városét? És hogyan egyeztethető ez össze az állítólagos spórolással, amire Szücsné szerint most nagy szükség van?

Ami csak hab a tortán, az a késedelem: a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak azt ígérték, már ősszel visszatérhetnek a felújított épületbe – ehhez képest még most sincs pontos időpontja a visszaköltözésnek. Joggal érezhetik magukat átverve a szülők, míg a gyerekek és az óvónők átmeneti körülmények között kell töltsék mindennapjaikat, nem csak átmeneti ideig. Hiányoznak a megszokott csoportszobák, a felépített napi rutinok… A tervek szerint talán márciusra már elkészülnek a munkálatokkal – de gyanítjuk, a szülők többsége már nem hisz a hitegetésnek.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close