Közélet

ÚJRAINDULT AZ AUDIOLÓGIA A TATABÁNYAI KÓRHÁZBAN

A Szent Borbála Kórház Facebook-oldalán tájékoztatta a pácienseket egy szakrendelés újraindulásáról. Bejegyzésük szerint változatlan helyszínen, változatlan rendelési időben újból elérhető az audiológia. A három és hat hónapos babák hallásszűrése 2021. január 5-től Tatabányán működik.

A szakrendelés az L épület földszintjén van. Felhívják a figyelmet, hogy az audiológia előjegyzés alapján vehető igénybe, kivéve az akut, sürgősségi ellátást. Időpontot a 30/ 515 517-es telefonszámon kérhetnek a betegek. Rendelési idő minden nap 8-tól 14 óráig.

Közleményük szerint az újszülöttek hallásvizsgálatát az egyik legelterjedtebb módszerrel az un. OAE (otoakustikus emisszio) készülékkel végzik. Ez az objektív hallásvizsgálat nem igényel közreműködést, ezért egészen kicsi gyermekeknél hatékony. A vizsgálat során óvatosan egy hangszórót és mikrofont tartalmazó apró készüléket helyeznek a baba fülébe. A készülék hangokat bocsát ki, és méri a belső fülből érkező válaszreakciókat, majd a visszaverődött hangokat egy számítógép elemzi. Mindez megközelítőleg 10 percet vesz igénybe – írták Facebook oldalukon.

forrás:facebook.com/szentborbalkorhaz, fotó:femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close