Gazdaság

ÚJ KÓRHÁZIGAZGATÓT NEVEZTEK KI TATABÁNYÁRA

Kanász Gábor Imre lett a tatabányai Szent Borbála Kórház új vezetője. A kormány döntése nyomán átszervezik az egészségügyet, a hazai klinikai központok, fővárosi centrumkórházak és a megyei kórházak élére új igazgatókat nevezett ki Kásler Miklós.

A döntés 2021. január 1-jétől lép életbe, létrejön az Országos Kórház Főigazgatóság, aminek célja a megyei kórházak segítése, összetartása.

Kásler Miklós elmondta, hogy ezek a változások az egész magyar egészségügyet érintik, négy fontos feladatot meg kell oldani. Ezek a feladatok között szerepel, hogy általános betegellátási rendszert kell kiépíteni, újra kell szervezni a járványügyi rendszerünket, el kell látni azokat akik szociálisan és egészségügyileg ki vannak szolgáltatva, illetve biztosítani kell az öt legsúlyosabb népegészségügyi jelentőségű betegségcsoport ellátását.

Az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, törvényes, átlátható és viszonyokat szeretnének kialakítani, ennek nyomán nélkülözhetetlen az állami és a magánegészségügy szétválasztása, hiszen mindkettőre szükség van. Ez nehéz feladat, mivel a két ellátórendszer szorosan összefonódott.

 

 

forrás, fotó : portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close