KiemeltKözélet

FELFÜGGESZTIK SZENTESTÉRE A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁST

Kiss Róbert, rendőr alezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány felfüggeszti a kijárási tilalmat szentestére, a magánrendezvényekre is érvényes tízfős korlátot fenntartja a kabinet, ám ebbe nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek. A kijárási korlátozás felfüggesztésének időtartama december 24-től 25-én reggelig tart.

Kiss Róbert azt is bejelentette, hogy a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek leszállását megtiltják, ez vonatkozik személyi és privát repülőgépekre, a teherszállítás továbbra is akadálymentes.

Müller Cecília országos tisztifőorvos figyelmeztetett, hogy a járvány továbbra is veszélyt jelent. A szakember elmondta, hogy a kijárási korlátozás ideiglenes feloldása olyan lehetőség, amelyet csak óvatosan szabad igénybe venni, a biztonságra nagyon kell ügyelni. Amennyiben fertőző beteg van a családban, be kell tartani az előírásokat. Fontos, hogy ez a lehetőség ne tegyen senkit óvatlanná, ne veszélyeztessük a súlyos, többfajta megbetegedésben szenvedőket, a szülőkre és nagyszülőkre figyeljünk oda. A tisztifőorvos elmondta: a járvány egyre erőteljesebben sújt le a szomszédos országokban, és számolni kell azzal, hogy a járvány vége nem a közeljövőben fog eljönni, a vakcina azonban egy újabb szakaszt nyit annak kezelésében.

forrás: Magyar Nemzet; fotó:origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close