KiemeltKözélet

ÚJ CSARNOK ALAPKÖVÉT TETTE LE A THERMOTECHNIKA

A kereskedelmi és vendéglátóipari hűtőket gyártó Thermotechnika-Crown Cool Kft. letette új csarnokának alapkövét szerdán Tatabányán, az új csarnokban többek között légtisztító berendezést és kézfertőtlenítő automatát gyártanak. A fejlesztés során az ezer négyzetméteres új csarnok mellett felújítanak egy meglévő, 1200 négyzetméteres üzemcsarnokot.

Ezzel a beruházással a vállalat 2200 négyzetméterrel növeli korszerűsített raktározási és gyártóterületét. A beruházás összege 885 millió forint, melyhez az idén elnyert állami támogatásoknak köszönhetően a cég összesen 644 millió forintot kapott, az innovációs, a külpiacokra jutást segítő és az egészségügyi fejlesztéseket támogató pályázatokon való sikeres szereplés után.

A kibővülő gyártelepen készül majd többek között a Thermotechnika-Crown Cool Kft. mérnökei által kifejlesztett légtisztító berendezés, amely kórházak, de üzemek számára is képes nagy tisztaságú levegőt előállítani. Az új beruházás során a gyártástechnológiában is jelentős fejlesztések történnek. A rozsdamentes lemezek vágására telepítenek egy lézeres vágógépet, kiépítik a hozzá tartozó anyagmozgató robottechnikát, valamint megújul az üzemet kiszolgáló háttértechnológia, munkába áll egy új CNC esztergagép, egy marógép, valamint egy csőmegmunkáló gépsor. A pályázaton nyert támogatás lehetővé teszi a Thermotechnika részvételét három nagy nemzetközi szakkiállításon a jövő évben (Barcelona, Milánó, Tel Aviv).

MTI; fotó: hellovidek.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close