Közélet

JÓ HÍR! JANUÁR VÉGÉIG MARAD A TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÁS BÉRTÁMOGATÁSA

A kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban; a vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban a bértámogatással 140 ezer munkahelyet védenek meg – jelentette be a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában, a lehetséges intézkedésekről előtte az ágazati képviselőkkel egyeztettek. Amennyiben később kezdeményezik az ágazat szereplői, az intézkedések meghosszabbíthatók a keddi döntés értelmében – hívta fel a figyelmet a miniszter.

Varga Mihály a videóban elmondta: az ágazati szereplők jelezték, hogy bár az eddigi kedvező intézkedések nagy segítséget jelentettek a fennmaradásukban, a veszélyhelyzet meghosszabbításával a munkahelyek védelme érdekében további segítségre van szükségük.

A tárcavezető közlése szerint az adó- és járulékkedvezmények is megmaradnak, így az ágazatban működő vállalkozások mentesülnek a munkáltatói adóterhek megfizetése alól. Az eddigi lépéseket kiterjesztik az utazásszervezéssel foglalkozó cégekre is – jelezte Varga Mihály.

koronavirus.gov.hu; fotó:kapospont.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close