Közélet

HIHETETLEN IDŐJÁRÁS! 14-15 FOK IS LEHET MIKULÁSKOR

Fájhat a tatabányaiak feje is, az időjárás nem éppen télies…

Csütörtökön a Dunántúlon még ónos eső, fagyott eső eshet, majd jelentős enyhülés várható. Mikuláskor délkeleten 14-15 fok is lehet – olvasható az időkép.hu friss jelzése. A következő napokban déliesre forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érkeznek a mediterrán térségből. Csütörtökön megkezdődik az enyhülés, napközben délkeleten már 8-9 fokig melegedhet a levegő. Csapadék főként a középső és nyugati megyékben várható, nyugaton továbbra is számítani kell ónos esőre, fagyott esőre. Az Alpokalján még marad a hideg, 0, -1 foknál nem lesz melegebb.

Péntek a nap első felében a nyugati és középső tájakon még előfordulhat kisebb eső, néhol ónos eső, napközben dél felől azonban szakadozni fog a felhőzet.

A szombat száraz idővel, több-kevesebb napsütéssel telik majd. Élénk, erős déli-délkeleti széllel érkezik az enyhe levegő: pénteken 5-13, szombaton már 7-15 fok várható, a legmelegebb délkeleten lesz. Hétvégére nagyrészt megszűnnek az éjszakai fagyok is. Mikuláskor is marad a decemberi tavasz, délkeleten a 14-15 fokot is elérhetjük, de máshol sem lesz hidegebb 8-13 foknál. A keleti-délkeleti szél sokfelé élénk, erős lesz. Este, éjjel délnyugat felől eső érkezhet. Bár jövő héten néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet, továbbra is marad az évszakhoz képest enyhe idő, igazi télre egy darabig nem számíthatunk.

(forrás, és fotó: időkép.hu)

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close