KiemeltKözélet

MI LESZ VELED CSÓNI?

Mire várunk még?

Kupcsok Péter önkormányzati képviselő egy videót posztolt közösségi oldalán, amelyben beszámol a majdnem teljesen kész beruházásról és arról, hogy készültségi foka ellenére mégsem lett átadva a Csónakázó-tó. Állítása szerint levélben is megkeresi polgármester asszonyt és kéri a Csóni-tó mielőbbi átadását a tatabányaiaknak.

A munka szinte már kész, mégis kerítés veszi körül. Zümmög egy-egy munkagép, dolgos kezek sertepertélnek és még mindig építési, illetéktelenek elől elzárt terület. Kivétel ez alól az a néhány járókelő, kutyasétáltató és kocogó, aki bemerészkedik. Ez utóbbit egyébként senki és semmi nem korlátozza. (Na jó, két tábla elvileg, de lehet nem elég határozott a fellépésük.) Látható, hogy használják, használnák már. Még/már novemberben is. Bár a nyár már oda, a télhez közeledvén is fontos közösségi tér lenne ez a helyiek életében.

Ami rosszabb, a videó kommentelői között megjelent néhány kép az elvileg elkészült extrémsport pályáról. Ujjnyi rések és egy kicsorbult szélű elem van a fotókon. Lehet, ezek már előre vetítik a sötét jövőt. Bízzunk benne, hogy az átadást a látott hibák javítása késlelteti. Mindig jó, ha egy gondos édesanya alapos.

Azt, hogy végeredmény mennyivel lett XXI. századibb, vagy kevésbé fagyilkos nem tudjuk pontosan megmondani. Pletykák persze vannak, de ezekbe mi nem bocsátkozunk. Jól hangzott ez akkor, 2019. októberében, de most megláthatjuk hogyan ment ez a gyakorlatban. Az eredmény szép, ez nem elvitatható senkitől. Az, hogy kinek mennyire van ebben benne a keze, az már inkább megér némi töprengést. A januárban javasolt változások sokat hozzá igazából nem tettek. (A csúzsást talán.) A fákat is lehet számolgatni. (Szerintünk több lett végül kivágva.) Viszont nagyon jó lenne már újra használni a parkot! Messzebbre most ne tekintsünk. Mert a mérleg azt mutatná, hogy nem Szücsné Posztovics Ilona vezeti el a tatabányaiakat az ígéret földjére. Van még négy évünk, ez némi okot adhat az optimizmusra. Eddig nem nagyon történt semmi új a nap alatt.

Fotók: Facebook

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close