Közélet

FEBRUÁR 7-IG LEHET GYŰJTENI A SZÉKELY PETÍCIÓHOZ AZ ALÁÍRÁSOKAT

Továbbra is nagyon komoly érdeklődés kíséri a székely petíciót Svédországban, ahonnan az elmúlt napokban több mint ötszáz aláírás érkezett. Ezzel a skandináv államban már a szükséges szignók csaknem 80 százaléka összegyűlt, és már csak alig több mint háromezer svédországi támogató aláírás kell ahhoz, hogy a kezdeményezés ott is célba érjen.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az aláírók svédországi sztárok felhívására csatlakoznak az akcióhoz. Mint azt korábban megírták, az egymillió szignó már összegyűlt, és eddig Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában is sikerült teljesíteni a jogszabályban meghatározott limitet. Ahhoz azonban, hogy a kezdeményezés sikeres legyen, február 7–ig még két országban össze kell szedni a kellő számú szignót. Ez leghamarabb Svédországban teljesülhet, de Spanyolországban is összegyűlt már a szükséges mennyiség csaknem 63 százaléka.

A tatabányaiak is segíthetnek, ha van külföldi ismerősük az említett országokban, adják tovább ennek a lehetőségnek a hírét…

Magyar Nemzet, fotó: kulhonimagyarok.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close