Közélet

EGYELŐRE NEM LESZ ÚJABB SZIGORÍTÁS

Az eddig intézkedéseket tartja fenn a kormány, és ebben jövő hétig nem lesz változás – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügy továbbra is képes ellátni a megnövekedett feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások, így minden rászoruló színvonalas ellátást kaphat.

Az elmúlt héten mérséklődött, konstansan 3000 és 5000 között volt az új esetszám, a csütörtöki kiugró adat pedig a hivatásrendek tömeges tesztelésének tudható be. Gulyás Gergely kiemelte, hogy a héten induló célzott tesztelések eredményének függvényében dönt a kormány a további intézkedésekről. A szociális dolgozóknál, az egészségügyieknél vagy a pedagógusoknál rögzített eredményeket a kormány várhatóan a hétvégén egységesen közli.

Az oltás önkéntes és ingyenes lesz – erősítette meg. A miniszter felidézte, a magyar kormány több mint 12 millió adag koronavírus-vakcinát kötött le az amerikai és európai fejlesztésűek közül, és tárgyal orosz, izraeli és kínai fejlesztőkkel is.

MTI; FOTÓ:koronavirus.gov.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close