Közélet

ORSZÁGOS AKCIÓ: TESZTELIK A PEDAGÓGUSOKAT ÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT!

Pénteken indul a szociális és egészségügyi dolgozók, valamint a pedagógusok rendszeres tesztelése. Először a szociális intézmények munkatársait tesztelik, hétfőtől pedig már az iskolákban folytatódik az akció. A tesztelést orvostanhallgatók végzik, kétezren vesznek részt a munkában. Összesen 191 ezer embert tesztelnek le – közölte az M1 Híradója.

November 9-én a közösségi oldalára feltöltött videóban jelentette be több más rendkívüli intézkedés mellett a pedagógusok, illetve az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók országos tesztelését Orbán Viktor, miniszterelnök. A tesztelést harmad- vagy negyedéves orvostanhallgatók végzik majd országszerte. „Komoly logisztikai tervet kellett készíteni a tesztelések elindításához” – mondta az országos tiszti főorvos az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: a teszteléseken minden érintett önkéntesen vehet részt, azok ingyenesen állnak majd rendelkezésre a pedagógusok, egészségügyi és szociális dolgozók számára. Annak, aki fertőzöttnek bizonyul, jeleznie kell ezt a háziorvosának. Az egyik békéscsabai gimnázium és általános iskolába összesen 1100 diák jár, az elmúlt hetekben egy tucat koronavírusos megbetegedést regisztráltak itt. Készen állnak a tesztelésre. Esztergomban is hasonló a helyzet. Egy helyi óvodában is készülnek már a jövő hétfőn kezdődő tesztelésre. Az intézmény vezetője elmondta, náluk eddig még mindenki egészséges, a 17 fős stábból senki sem fertőződött meg – számolt be róla csütörtökön a híradó.hu.

forrás:híradó.hu;fotó: portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close