Közélet

MEGKEZDŐDÖTT AZ ÖKOMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET ADVENTI GYŰJTÉSE

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet adventi pénzadománygyűjtése, a 1353-as adományvonalon hívásonként és üzenetenként 250 forinttal lehet támogatni a rászoruló családokat. A szervezet idén 25. alkalommal indítja el az országos adventi pénzadománygyűjtést, amelyet sokan a szeretet.éhség. mottóról és a beleharapott mézeskalácsszívről ismernek.

“Az ünnepi gyűjtésünket idén is meghirdetjük a 1353-as adományvonalon, hiszen nagyobb szükség van rá, mint valaha: a járvány miatt most még több család került nehéz helyzetbe, és a gazdasági következmények éppen azokat érintik leginkább, akik eleve nehéz helyzetben éltek, tartalékok nélkül” – idézi a közlemény Gáncs Kristófot, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatóját.

Az akció egyik legrégebbi hagyománya, hogy a szervezet önkéntesei már az advent előtti hetekben mézeskalácsszíveket készítenek, amelyeket a gyűjtés alatt az adományozók kapnak meg köszönetként. Az elmúlt években a szívecskék sütéséhez és díszítéséhez egyre több ismert ember csatlakozott, hogy így segítsenek ráirányítani a figyelmet az induló összefogásra. Idén a közös sütésre nincs lehetőség, így a segélyszervezet munkatársai mézeskalácsszív-készítő szetteket állítottak össze, amelyekkel a sztárok otthonukban készíthetik el a szíveket – olvasható a közleményben.

MTI, fotó: blikk.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close