KiemeltKözélet

FOLYTATÓDIK A TATABÁNYAI KÓRHÁZ FEJLESZTÉSE

Bencsik János, a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Kormány 18 milliárd forintot biztosít a Szent Borbála Kórház komplex fejlesztésére – számolt be róla Facebook oldalán Bencsik János.

Mint az bejegyzésében olvasható: a tavasszal induló beruházás keretében tovább javulhatnak a betegellátás körülményei és ezzel együtt a gyógyító személyzet is jobb munkakörülmények között folytathatja szolgálatát. Az új kórházi tömb az egykor garázsként, raktárként, képzési központként működő épületek helyén valósul meg. Itt talál otthonra többek között a jelenleg Tatán működő mozgásszervi és kardiológiai osztály, továbbá ide költözik az Óvárosban működő “gyógyfürdő” is.

Mint ismert, eredetileg csak 6 milliárd forint állt rendelkezésre, de az Önkormányzat egyetértésével további 5 milliárd forint Modern Városok Program keretén belül történő átcsoportosítást kezdeményezett Bencsik János, a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő. A még hiányzó 7 milliárd forintot az Orbán Viktor miniszerelnökkel történt sikeres tárgyalást követően most biztosította a Kormány. Az így rendelkezésre álló 18 milliárd forint egy komplex fejlesztés megvalósítását teszi lehetővé, melynek szakmai tartalmát a Szent Borbála Kórház vezetése dolgozta ki – zárta bejegyzését a politikus.

Forrás: facebook.com/tataimedenceert; fotó: kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close