Közélet

NEM MINDENHOL KÖTELEZŐ A MASZK TATABÁNYÁN

Szücsné Posztovics Ilona polgármester kijelölte azokat a közterületeket Tatabányán, ahol kötelező a maszk viselése – közölték a város honlapján. A Magyar Kormány a védelmi intézkedések részletszabályainak alakításában két területen adott lehetőséget a polgármestereknek.

– 10 000 főnél nagyobb településen, így Tatabányán is a polgármester jelöli ki azokat a közterületeket, ahol a maszkhasználat kötelező.

Tatabányán a tömegközlekedési eszköz kijelölt megállóhelyein, valamint a tömegszállítási eszközre történő várakozás során használt közterületen kötelező a maszkhasználat. Ezen kívül kötelező maszkot hordani a tatabányai piacokon: a Kond Vezér utcai piacon és a Konzum piacon; valamint a termelői piacokon és termelői átadópontokon.

– A kutyafuttatók nyitvatartását is szabályozhatják a polgármesterek. A tatabányai kutyafuttatók nyitva maradnak, de kérik a kutyatartókat, hogy használjanak maszkot és tartsák be a védelmi távolságot.

A rendelet hatályba lépésének ideje 2020. november 12. A rendelet előírásainak be nem tartása figyelmeztetéssel, illetve 5 ezer Ft-tól 50 ezer Ft-ig terjedő helyszíni bírsággal vagy 200 ezer Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal szankcionálható – tette közzé a tatabánya.hu oldal

tatabanya.hu; fotó: hazipatika.com

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close