KiemeltSport

EGY HÓNAP KÉNYSZERPIHENŐ UTÁN MÁR MINDENKI EDZ A GRUNDFOSNÁL

Október 1. óta a játékoskeret 15 tagja fertőződött meg a koronavírussal, ezért a klub már öt bajnoki találkozót és két Európa-liga-csoportmérkőzést elhalasztott, ám hétfőn – egy hónap kényszerszünet után – ismét teljes kerettel edzett a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapata.

A 24 Órának  Marosi László klubelnök azt mondta: “a múlt héten két részletben már edzettek a srácok, de hétfőn volt az első alkalom, hogy a teljes keret együtt mozoghatott, bár a fertőzésből korábban felépültek és a frissen gyógyultak egyelőre elkülönítve gyakorolnak”. Hozzátette:  “a játékosok rosszabb erőállapotban vannak, mint egy nyári pihenő után, alapozás idején. Az egyik kapusuk például öt hétig nem hagyhatta el a lakását, és semmilyen mozgást nem végezhetett”.

Mint kifejtette, a sportorvosok egyértelmű előírása szerint a fertőzésből visszatért sportolók eleinte csak 120-as pulzusszámig terhelhetők, ezt a tatabányai kézilabdázóknál is folyamatosan ellenőrzik. Nagyon hosszú időnek kell eltelnie, amíg teljesen terhelhető lesz a csapat minden tagja.

Az Európa-iga csoportkörének következő mérkőzését nem halaszthatja el a Tatabánya, vagyis november 17-én Győrben minden bizonnyal lejátsszák a szlovén RK Trimo Trebnje elleni találkozót, ám arról még nincs információ, hogy megrendezhető-e nézők előtt a meccs.

 

kép: https://www.facebook.com/tatabanyahandball (illusztráció)  infó: MTI

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close