KiemeltKözélet

MIÉRT AKAR ROBBANÓANYAG GYÁRAT TATABÁNYÁRA SZÜCSNÉ?

Felkerültek a város honlapjára a csütörtöki közgyűlés tárgyalandó anyagai, ahol a 16. napirendi pont szűkszavú, mellékletekkel bőségesen megtűzdelt. A vastagnak és akár szakmainak is tűnő – de csak annak tűnő – előterjesztésében arra tesz javaslatot Szücsné, hogy a városban robbanóanyag gyártás kezdődhessen meg.

A dolog pikantériája, hogy nem csak egy jóváhagyó szavazatot vár a mi anyánk a képviselőktől, hanem a cég kérésének eleget téve, rögtön szabályozási tervet is módosítana, hogy megkezdődhessen az építkezés.

Azt nem lehet megtudni Szücsné javaslatából, hogy ez miért is lenne jó nekünk – ha egyáltalán van benne valami jó. Nem derül ki például hány új munkahely jönne létre, vagy mennyi bevétele lehetne ebből a városnak, esetleg a cég milyen fejlesztéseket végez el, amelyeket a városlakók is használhatnak. Nyoma sincs ezeknek, csak azt tudjuk, hogy egy robbanóanyag-keverő üzem építését támogatja a mi anyánk, s ezért akár a helyi szabályozást is megváltoztatná.

Értjük mi, hogy ez Tatabánya… és a tervezett üzem közel 10 km-re lenne Vértesszőlős központjától… azt is értjük, hogy vannak esetek, amikor a cég elképzeléseinek  megvalósításában érdekelt lehet egy városvezető. Sőt, megértjük, hogy ha a Shell kút melletti értéktelen telek megvásárlása arany árban nem sikerült múlt hónapban, így kellenek az újabb próbálkozások. No de kérem, egy robbanóanyag gyár!?- ez már nem játék! Ez a valóság, a mindennapjainkat igencsak meghatározó döntés.

Mi a biztonságos Tatabánya mellett tennénk le a voksot. Bízunk benne, hogy a képviselők többségének is a biztonságunk a fontosabb, nem a cég érdek.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close