KiemeltKözélet

PLUSZFORRÁSOKAT ADHAT A KORMÁNY TATABÁNYÁNAK

Átcsoportosítják a Modern Városok Program beruházásait

Folytatódnak a tatabányai fejlesztések a Modern Városok Program keretében. Plusz 7 milliárd forintot kért a város a kormánytól, hogy ki lehessen egészíteni a már zajló beruházások költségvetését. Felújítják a kenyérgyári közlekedési csomópontot, és folytatódik a kórház fejlesztése is.

Kikerült a Modern Városok Programból a Bánhidai Erőmű revitalizációja, amely a rozsdaövezeti programban kaphat támogatást. Felújítják a kenyérgyári csomópontot a Magyar Közút szakmai irányításával, és folytatódhat a Szent Borbála Kórház fejlesztése is. A kórházra háromszor annyi pénz jut a Modern Városok Programból, mint amennyit eredetileg terveztek. Bencsik János miniszterelnöki biztos, Tatabánya országgyűlési képviselője a témában tartott sajtótájékoztatón a Modern Városok Program kapcsán kiemelte: Tatabánya az összes forrást fel tudja használni, míg az eddigi beruházások elszámolása rendben van.

A Szent Borbála Kórház egy nagy fejlesztés előtt áll, amelyhez hozzájárulhat a Modern Városok Programjának öt milliárd forintja. Az egykori bányakórházból katolikus gimnáziummá alakuló épülethez 2 milliárdos többletforrásra van szükség. További fejlesztésre szoruló terület az ipari park megközelíthetősége – a kenyérgyári csomópont átépítése valósul majd meg direkt ágas kereszteződéssé, amely mind a csuklós autóbuszok, mind a kamionok számára biztonságos közlekedést tesz lehetővé másfél év múlva. Az átcsoportosítással mindezek fedezete rendelkezésre állhat. „Előzetes egyeztetéseket folytattam a kormányzattal és a Pénzügyminisztériummal: amennyiben Tatabánya közgyűlése zöld utat ad ezeknek az elképzeléseknek, megtörténhet a források átvezetése az új célok szerint” – fogalmazott városunk országgyűlési képviselője.

Az október 22-i közgyűlés tárgyalni fogja a Modern Városok Program tervezett változtatásait. Bencsik János hangsúlyozta, Tatabánya várhatóan meg fogja kapni az igényelt pluszforrásokat, de hivatalos kormányzati döntés még nem született erről. A városi közgyűlés támogatása szükséges hozzá.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close