KiemeltKözélet

KI NYIT-E VAJON IDÉN A PUSKIN?

Befejeződött a bánhidai Puskin Művelődési Ház felújítása, mégsem vehetik birtokba a csoportok, ugyanis nincsenek benne még bútorok.

Azt nem tudni, hogy a városvezetésnek miért nem sikerült eddig beszerezni azokat, sőt azt sem, mikor költözhetnek vissza a helyi közösségek akikért, és akikről szólt egyébként ez a projekt, és akik már nagyon várják, hogy visszamehessenek régi-új helyükre. Vajon számíthatnak még erre idén?

A vírus okozta rendkívüli helyzet sem lassította a beruházás menetét, mostanra birtokba vehetnék a teljesen felújított épületet. Aggasztó a néma csend, kísértetiesen hasonlít a Tulipános Ház történetéhez. A felújítás állítólag ott is elkészült májusra, de bútorok azóta sem érkeztek… Kíváncsiak lennénk, hányszor lép még ugyanabba a pocsolyába a városvezetés és mikor sikerül végre eljutniuk odáig, hogy időben elindítsák a beszerzést. Abban csupán bízni tudunk, hogy itt valóban „csak” a bútorokat nem sikerült beszerezni, és nem utólag derült ki, hogy komoly hiányosságok vannak újfent. Esetleg balesetveszélyes állapotok uralkodnak a város által már elkészültnek minősített épületben. Pont úgy mint Óváros legpatinásabb épületénél, a Tulipános Házban, ahol újabb hónapokat kell várni a munkálatok újbóli megkezdéséig.

A felújítás előkészítése közösségeket kovácsolt össze, nagy energiákat mozgatott meg és kellő gondossággal építkezett. Ez utóbbit sajnos nélkülöznünk kell mostanság. A munka el lett végezve, csak a lényeg hiányzik, hogy megtelhessen élettel.

Fotó: Facebook.com/Puskin

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close