Közélet

JÓ HÍR A FAGYOSKODÓKNAK!

Szombatra visszatér a nyár, térségünkben 28 fokot is mérhetünk

Bár ebben az esős időben nehéz elhinni, de a meteorológiai előrejelzések szerint szombaton ismét jó idő lesz, sőt szombatra nyári idő köszönt be, a melegrekord is megdőlhet – olvasható a remek hír az idokep.hu oldalon.

180 fokos fordulatot vesz időjárásunk, éjjel délnyugat felől melegfront érkezik. Felhőzetéből északon, északkeleten fordulhat elő többfelé csapadék. A front mögött erős délies áramlással Afrika felől egyre melegebb levegő érkezik térségünkbe, így szombaton visszaköszön az igazi nyár.

Délen már pénteken is elérhetjük a 25 fokot, de az igazán meleg idő szombaton várható. Erős, a Dunántúlon viharos déli szél kíséri a meleg levegő beáramlását. Délután a napos-fátyolfelhős időben legtöbb helyen meghaladjuk majd a 25 fokot, sőt délen 30-31 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Akár az eddigi melegrekord is megdőlhet, melyet 1985-ben Mohácson mért az Országos Meteorológiai Szolgálat. Akkor 30,1 fokig melegedett a levegő.

Késő este nyugat felől zivatarokkal hidegfront érkezik, vasárnapra 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet, de fázni nem fogunk. A csúcshőmérséklet előreláthatóan 20 és 25 fok között alakul.

kép és infó: https://twitter.com/idokep

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close