KiemeltKözélet

ÁTMENETILEG SEM ZÁRJÁK BE A TATABÁNYAI MŰJÉGPÁLYÁT

Schmidt Csaba indítványa lehetővé teszi idén télen a korcsolyázást

Egy napirendi pontja volt az önkormányzat mai rendkívüli közgyűlésének: a Tatabányai Műjégpálya fejlesztésének folytatásáról értekeztek, vitáztak a képviselők. A beruházás minél hamarabbi megvalósítása érdekében Schmidt Csaba és Boda Bánk László adott be módosító indítványt.

Vitáztak a képviselők arról, hogy az építkezés idejére hol és hogyan üzemeltethető egy kisebb jégpálya, hogyan lehet biztosítani a sportolás lehetőségét. Tavaly decemberben már tárgyalta a tatabányai közgyűlés a műjégpálya felújításának második ütemét. Akkor a teljes testület a támogatásáról biztosította az ügyet, a szükséges önrészt is megszavazták a képviselők. Schmidt Csaba módosító indítványa alapján ebben a szezonban, a felújítási munkálatok idején is lesz korcsolyázási lehetőség a pályán, és a Tatabányai Polipok felkészülése is biztosított.

2016-ban indult el az a folyamat, amelynek a végén, három ütemre bontott felújítás révén jégcsarnok lesz a Tatabányai Műjégpályából. Négy évvel ezelőtt közel 260 millió forintból tető kerül a jégpálya fölé. A bővítés második ütemében öltözők, szárító- és kiszolgáló helyiségek, valamint egy 300 fős lelátó épül. A pálya fejlesztése a jégkorongozóknak, a gyorskorcsolyázóknak és a pályát hétvégente használó több tízezer tatabányainak és környéken lakónak egyaránt fontos.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close