KiemeltKözélet

TATAI CSAPAT NYERT TATABÁNYÁN

A tatai Quack zenekar nyerte a szombaton Tatabányán, A Vértes Agorájában rendezett 25. Peron Music Tehetségkutató Fesztivált.

Szeptember 19-én rendezték meg a 25. Peron Music Tehetségkutató Fesztivált, amelynek célja, hogy  a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok szakmai értékelést kaphassanak eddigi munkájukról és megmutassák zenei tehetségüket. Az eseménynek a tatabányai Vértes Agorája adott otthont.

Az idei zsűrit 4 zenei szakember alkotta: Andrásik Remo, a HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke, Árvai Krisztián “Devon”, a Peron Tehetségközpont zenetanára, producer, Ruff Ferenc, a paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója és Nagy Szabolcs, a Fülesbagoly Tehetségkutatók főszervezője, kommunikációs szakember, a Hangfoglaló Program mentora alkotta. Munkájukat ez alkalommal 30 fő diákzsűri egészítette ki, amelynek tagjai tatabányai középiskolások voltak. A diákzsűri a produkciók után azonnali visszaigazolásként piros vagy zöld lapot mutat fel a zenekarnak, ami remekül megmutatja a fiatalok aktuális zenei ízlését.

Pap Tibor, a Peron Music Alapítvány elnöke a jubileumi esemény záró gondolatai között kiemelte, hogy a 25 éves rendezvény nem jöhetett volna létre a több, mint 20 önkéntes nélkül, akik szakértelmükkel és munkájukkal egyedülállóvá teszik a Peron Music Tehetségkutatót a Kárpát-medencében.

A tehetségkutató első helyezettje a tatai Quack zenekar lett, akik ezáltal részt vehetnek az október 10-11-én megrendezésre kerülő Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol 3 millió forintos fődíjért küzd a Kárpát-medence 26 legtehetségesebb magyar feltörekvő zenekara. A szegedi Csillagerdő zenekar második helyen végzett a tehetségkutatón, a harmadik helyezett a szintén tatabányai kötődésű The Whatevers zenekar lett, akik további értékes fellépési és bemutatkozási lehetőségekkel térhettek haza.
Újfalusi Gábor díjban részesült kiemelkedő zenei tehetségéért Bocskai Bora, a Möbius zenekar énekese, különdíjat kapott és így a Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutatón részt vehet budapesti Dorchipelago zenekar.

A felsorolt díjakon kívül minden helyezést elért zenekar fellépési lehetőségekkel, könyvjutalommal és média megjelenési lehetőségekkel térhetett haza.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close